Soğan kebabı mutfağım

Soğan kebabı Antep usulü nasıl yapılır?

Soğan Kebabı / Gaziantep Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. …
  2. Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun. …
  3. Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. …
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. …
  5. Afiyet olsun.

Oct 13, 2021

Soğan kebabının sosuna ne konur?

Soğan Kebabı (Gaziantep Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 kg kebaplık soğan (arpacık)
  2. 800 gr yağlı kıyma.
  3. Yarım su bardağı nar ekşisi sosu.
  4. Tuz, karabiber, kırmızı biber.
  5. 1,5 su bardağı su.

Oct 20, 2014

Soğan kebabı hangi yöreye ait?

Ülkemizde pek çok kebap çeşidi var, bunlardan biri de Gaziantep yöresinde yapılan soğan kebabı. Adından da anlaşılacağı üzere soğandan yapılan soğan kebabının tarifinde kuzu kıyması kullanılır.

Soğan kebabı hangi soğanla yapılır?

Soğan Kebabı (Gaziantep) İçin Malzemeler : 250 gr kıyma. 14 adet kuru soğan (arpacık soğandan biraz büyük) 1 adet küçük boy kırmızı dolmalık biber. 1 tatlı kaşığı biber salçası

Soğan kebabına su konur mu?

Nar Ekşili Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 3yemek kaşığınar ekşisi. 1,5çay bardağısu.

Soğan kebabı Nasıl Yapılır tepside?

Tepside Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma ete tuz ve karabiberi ekleyip, yoğuralım.
  2. Soğanları baş kısmından ve alt kısmından keselim.
  3. Bir et, bir soğan tepsiye dizelim.
  4. Nar ekşisi ve sıvı yağı karıştırıp, yaptığımız tepsinin üzerine dökelim.
  5. Tepsinin üzerini folyoyla kapatalım.

Soğan kebabı sosu nasıl hazırlanır?

Nar ekşisi, salça ve suyu bir kasede iyice çırpın. Pişen soğanları fırından alın ve kaşık yardımıyla üzerine bu sostan gezdirin. epsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 10-15 dakika daha soğanlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.